Jadłospis na dni 13.01 – 17.01.2025

Poniedziałek

Śniadanie: kremowy twarożek, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, pomidor świeży, ogórek świeży

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa ogórkowa z ziemniaczkami, sos pomidorowy do spaghetti z drobiem i warzywami, makaron kolorowy świderki

Podwieczorek: pieczywo żytnie jasne z masłem, wędlina, ser żółty, rzodkiewka

 

Wtorek:

Śniadanie: owsianka na mleku, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, ogórek świeży, pomidor świeży

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, kotlety kalafiorowe, ziemniaki puree, marchewa na ciepło

Podwieczorek: chałka z dżemem niskosłodzony

 

Środa:

Śniadanie:  pasta jajeczna, pieczywo żytnie razowe i żytnie jasne z masłem, wędlina, ogórek świeży, pomidor świeży

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa gulaszowa z ziemniakami, naleśniki z twarożkiem polane jogurtem naturalnym

Podwieczorek: ogórek i marchewka w słupkach, pasta z zielonej soczewicy i groszku

 

Czwartek:

Śniadanie: pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, ser żółty, pomidor świeży, ogórek świeży

II śniadanie:  owoc lub warzywo

Obiad: zupa z białych warzyw, gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaczki puree, surówka z buraczków

Podwieczorek: kasza manna na mleku z musem bananowo-malinowym

 

Piątek:

Śniadanie: kremowa pasta z tuńczyka,  pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ser żółty, pomidor świeży, ogórek świeży

II śniadanie:  owoc lub warzywo

Obiad: zupa rosół z makaronem i natką pietruszki, pieczony filet z dorsza, ziemniaki puree, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka

Podwieczorek: gofry, kakao

 

Jadłospis wegetariański na dni 13.01 – 17.01.2025

 

Poniedziałek

Śniadanie: kremowy twarożek, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, pomidor świeży, ogórek świeży

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa ogórkowa z ziemniaczkami, sos pomidorowy do spaghetti z warzywami, makaron kolorowy świderki

Podwieczorek: pieczywo żytnie jasne z masłem, ser żółty, rzodkiewka

 

Wtorek:

Śniadanie: owsianka na mleku, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ogórek świeży, pomidor świeży

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, kotlety kalafiorowe, ziemniaki puree, marchewa na ciepło

Podwieczorek: chałka z dżemem niskosłodzony

 

Środa:

Śniadanie:  pasta jajeczna, pieczywo żytnie razowe i żytnie jasne z masłem, ogórek świeży, pomidor świeży

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa warzywna z ziemniakami, naleśniki z twarożkiem polane jogurtem naturalnym

Podwieczorek: ogórek i marchewka w słupkach, pasta z zielonej soczewicy i groszku

 

Czwartek:

Śniadanie: pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ser żółty, pomidor świeży, ogórek świeży

II śniadanie:  owoc lub warzywo

Obiad: zupa z białych warzyw, bezmięsne gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaczki puree, surówka z buraczków

Podwieczorek: kasza manna na mleku z musem bananowo-malinowym

 

Piątek:

Śniadanie: kremowa pasta z tuńczyka,  pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ser żółty, pomidor świeży, ogórek świeży

II śniadanie:  owoc lub warzywo

Obiad: zupa rosół z makaronem i natką pietruszki, pieczony filet z dorsza, ziemniaki puree, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka

Podwieczorek: gofry, kakao