Jadłospis na dni 13.01 – 17.01.2025
Poniedziałek
Śniadanie: kremowy twarożek, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, pomidor świeży, ogórek świeży
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa ogórkowa z ziemniaczkami, sos pomidorowy do spaghetti z drobiem i warzywami, makaron kolorowy świderki
Podwieczorek: pieczywo żytnie jasne z masłem, wędlina, ser żółty, rzodkiewka
Wtorek:
Śniadanie: owsianka na mleku, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, ogórek świeży, pomidor świeży
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, kotlety kalafiorowe, ziemniaki puree, marchewa na ciepło
Podwieczorek: chałka z dżemem niskosłodzony
Środa:
Śniadanie: pasta jajeczna, pieczywo żytnie razowe i żytnie jasne z masłem, wędlina, ogórek świeży, pomidor świeży
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa gulaszowa z ziemniakami, naleśniki z twarożkiem polane jogurtem naturalnym
Podwieczorek: ogórek i marchewka w słupkach, pasta z zielonej soczewicy i groszku
Czwartek:
Śniadanie: pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, ser żółty, pomidor świeży, ogórek świeży
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa z białych warzyw, gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaczki puree, surówka z buraczków
Podwieczorek: kasza manna na mleku z musem bananowo-malinowym
Piątek:
Śniadanie: kremowa pasta z tuńczyka, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ser żółty, pomidor świeży, ogórek świeży
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa rosół z makaronem i natką pietruszki, pieczony filet z dorsza, ziemniaki puree, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka
Podwieczorek: gofry, kakao
Jadłospis wegetariański na dni 13.01 – 17.01.2025
Poniedziałek
Śniadanie: kremowy twarożek, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, pomidor świeży, ogórek świeży
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa ogórkowa z ziemniaczkami, sos pomidorowy do spaghetti z warzywami, makaron kolorowy świderki
Podwieczorek: pieczywo żytnie jasne z masłem, ser żółty, rzodkiewka
Wtorek:
Śniadanie: owsianka na mleku, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ogórek świeży, pomidor świeży
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, kotlety kalafiorowe, ziemniaki puree, marchewa na ciepło
Podwieczorek: chałka z dżemem niskosłodzony
Środa:
Śniadanie: pasta jajeczna, pieczywo żytnie razowe i żytnie jasne z masłem, ogórek świeży, pomidor świeży
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa warzywna z ziemniakami, naleśniki z twarożkiem polane jogurtem naturalnym
Podwieczorek: ogórek i marchewka w słupkach, pasta z zielonej soczewicy i groszku
Czwartek:
Śniadanie: pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ser żółty, pomidor świeży, ogórek świeży
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa z białych warzyw, bezmięsne gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaczki puree, surówka z buraczków
Podwieczorek: kasza manna na mleku z musem bananowo-malinowym
Piątek:
Śniadanie: kremowa pasta z tuńczyka, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ser żółty, pomidor świeży, ogórek świeży
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa rosół z makaronem i natką pietruszki, pieczony filet z dorsza, ziemniaki puree, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka
Podwieczorek: gofry, kakao