Jadłospis na dni 15-19.04.2024
Poniedziałek
Śniadanie: owsianka na mleku, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, ogórek świeży, pomidor
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa kapuśniak ze świeżej kapusty z ziemniaczkami i koperkiem, makaron penne z sosem śmietanowo-szpinakowi-serowym
Podwieczorek: warkocz maślany kompot owocowy
Wtorek
Śniadanie: kremowy twarożek, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, ogórek świeży, pomidor
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa rosół z makaronem i natką pietruszki, pieczone mięso z uda kurczaka, ziemniaczki puree, mizeria z ogórków i jogurtu naturalnego
Podwieczorek: jaglany pudding z musem malinowo-bananowym
Środa
Śniadanie: pasta jajeczna, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, ogórek świeży, pomidor
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa buraczkowa z ziemniakami i natką pietruszki, ryż z jogurtem i truskawkami
Podwieczorek: mini pizza z serem mozzarella i szynką
Czwartek
Śniadanie: zupa mleczna z literkowym makaronem, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, ogórek świeży, pomidor świeży
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa dyniowa z ziemniakami, knedliki z mięsem polane sosem pomidorowym,surówka z buraczków
Podwieczorek: naleśniki z domowymi powidłami śliwkowymi
Piątek
Śniadanie: pasta z czerwonej fasoli, bułka grahamka z masłem, ser żółty, pomidor ze szczypiorkiem, rzodkiewka
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa wiejska z ziemniakami i białą fasolą, pieczony kotlet rybny (łosoś, dorsz) ziemniaki puree, surówka z kapusty pekińskiej
Podwieczorek: gofry
Jadłospis wegetariański na dni 15-19.04.2024
Poniedziałek
Śniadanie: owsianka na mleku, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ogórek świeży, pomidor
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa kapuśniak ze świeżej kapusty z ziemniaczkami i koperkiem, makaron penne z sosem śmietanowo-szpinakowi-serowym
Podwieczorek: warkocz maślany kompot owocowy
Wtorek
Śniadanie: kremowy twarożek, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ogórek świeży, pomidor
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa rosół z makaronem i natką pietruszki, pieczone talarki z cukinii, ziemniaczki puree, mizeria z ogórków i jogurtu naturalnego
Podwieczorek: jaglany pudding z musem malinowo-bananowym
Środa
Śniadanie: pasta jajeczna, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ogórek świeży, pomidor
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa buraczkowa z ziemniakami i natką pietruszki, ryż z jogurtem i truskawkami
Podwieczorek: mini pizza z serem mozzarella
Czwartek
Śniadanie: zupa mleczna z literkowym makaronem, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ogórek świeży, pomidor świeży
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa dyniowa z ziemniakami, knedliki z sosem pomidorowym, surówka z buraczków
Podwieczorek: naleśniki z domowymi powidłami śliwkowymi
Piątek
Śniadanie: pasta z czerwonej fasoli, bułka grahamka z masłem, ser żółty, pomidor ze szczypiorkiem, rzodkiewka
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa wiejska z ziemniakami i białą fasolą, pieczony kotlet rybny (łosoś, dorsz) ziemniaki puree, surówka z kapusty pekińskiej
Podwieczorek: gofry