JADŁOSPIS 21-25.10.2019
PONIEDZIAŁEK

I śniadanie: jajecznica, pieczywo mieszane z masłem, wędlina, ogórek świeży ze szczypiorkiem, rzodkiewka

II śniadanie: jabłko

Obiad: zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, spaghetti bolognese warzywno-wieprzowe, makaron pszenny

Podwieczorek: racuchy z jabłkiem

WTOREK

I śniadanie: pasta jajeczna, pieczywo mieszane z masłem, wędlina, pomidor ze szczypiorkiem, rzodkiewka

II śniadanie: marchewka w słupkach

Obiad: zupa szpinakowa z ziemniaczkami, pieczony kotlet z piersi kurczaka, ziemniaki puree, surówka z buraczków

Podwieczorek: budyń waniliowy z musem malinowo-bananowym

ŚRODA

I śniadanie: zupa mleczna z literowym makaronem, pieczywo mieszane z masłem, wędlina, ogórek świeży ze szczypiorkiem, rzodkiewka

II śniadanie: śliwka

Obiad: zupa klopsikowa z ziemniaczkami, naleśniki z twarogiem polane jogurtem naturalnym                  

Podwieczorek: bułeczka z masłem, sałatą, wędliną, serem żółtym, ogórkiem świeżym, papryką i szczypiorkiem

CZWARTEK

I śniadanie:  twarożek z rzodkiewką, pieczywo mieszane z masłem, pasztet drobiowy, pomidor ze szczypiorkiem, rzodkiewka

II śniadanie: banan  

Obiad: zupa krem z zielonego groszku z grzankami pszennymi, bitki schabowe w sosie pieczeniowym, kasza jęczmienna, surówka z marchewki i ananasa z jogurtem naturalnym

Podwieczorek: jogurt naturalny z granolą owocową

PIĄTEK

I śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, wędlina, ser żółty, pomidor ze szczypiorkiem, rzodkiewka

II śniadanie: gruszka

Obiad: zupa barszcz ukraiński, pieczony filet z dorsza, ziemniaki puree, surówka z kapusty pekińskiej, marchewki, jabłka i kukurydzy

Podwieczorek: ciasto dyniowe, kawa zbożowa z mlekiem