Jadłospis na dni 17-21.11.2025

Poniedziałek:

Śniadanie: kremowy twarożek z rzodkiewką, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, pomidor świeży, ogórek świeży, papryka, sałata

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa kapuśniak ze świeżej kapusty z ziemniaczkami i koperkiem, potrawka z kurczakiem i zielonym groszkiem, ryż

Podwieczorek: chałka z dżemem niskosłodzonym

Wtorek:

Śniadanie: jajecznica, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, ogórek świeży, pomidor świeży, papryka, sałata

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa rosół z makaronem i natką pietruszki, pieczony kotlet mielony, ziemniaczki puree, mizeria z ogórków i jogurtu naturalnego

Podwieczorek: koktajl mleczno-owocowy, wafle ryżowe

 

Środa:

Śniadanie: parówka z szynki, bułka paryska z masłem, ser żółty, ogórek świeży, pomidor świeży, sałata

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa buraczkowa z ziemniakami i natką pietruszki, pierogi leniwe polane  jogurtem naturalnym

Podwieczorek: mini pizza z szynką i mozzarellą

 

Czwartek:

Śniadanie: owsianka na mleku, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, ogórek świeży, papryka, sałata

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa krem z dyni z grzankami pszennymi, bitki schabowe w sosie pieczeniowym, kasza jęczmienna, ogórek kiszony

Podwieczorek: panna cotta z polewą malinowo-bananową

 

Piątek:

Śniadanie: pasta z kurczaka, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ser żółty, ogórek kiszony, papryka, sałata,

II śniadanie:  owoc lub warzywo

Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, pieczony kotlet rybny (łosoś, dorsz), ziemniaczki puree, surówka z marchewki i jabłka

Podwieczorek: ciasto drożdżowe z kruszonką, kakao na mleku

 

 

Jadłospis wegetariański na dni 17-21.11.2025

Poniedziałek:

Śniadanie: kremowy twarożek z rzodkiewką, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, pomidor świeży, ogórek świeży, papryka, sałata

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa kapuśniak ze świeżej kapusty z ziemniaczkami i koperkiem, potrawka warzywna, ryż

Podwieczorek: chałka z dżemem niskosłodzonym

Wtorek:

Śniadanie: jajecznica, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ogórek świeży, pomidor świeży, papryka, sałata

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa rosół z makaronem i natką pietruszki, pieczony kotlet brokułowy, ziemniaczki puree, mizeria z ogórków i jogurtu naturalnego

Podwieczorek: koktajl mleczno-owocowy, wafle ryżowe

 

Środa:

Śniadanie: bułka paryska z masłem, ser żółty, ogórek świeży, pomidor świeży, sałata

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa buraczkowa z ziemniakami i natką pietruszki, pierogi leniwe polane  jogurtem naturalnym

Podwieczorek: mini pizza z mozzarellą

 

Czwartek:

Śniadanie: owsianka na mleku, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ogórek świeży, papryka, sałata

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa krem z dyni z grzankami pszennymi, klopsiki warzywne w sosie, kasza jęczmienna, ogórek kiszony

Podwieczorek: panna cotta z polewą malinowo-bananową

 

Piątek:

Śniadanie: pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ser żółty, ogórek kiszony, papryka, sałata,

II śniadanie:  owoc lub warzywo

Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, pieczony kotlet kalafiorowy, ziemniaczki puree, surówka z marchewki i jabłka

Podwieczorek: ciasto drożdżowe z kruszonką, kakao na mleku