Jadłospis na dni 15-19.04.2024

Poniedziałek

Śniadanie: owsianka na mleku, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, ogórek świeży, pomidor

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa kapuśniak ze świeżej kapusty z ziemniaczkami i koperkiem, makaron penne z sosem śmietanowo-szpinakowi-serowym

Podwieczorek: warkocz maślany kompot owocowy

 

Wtorek

Śniadanie: kremowy twarożek, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, ogórek świeży, pomidor

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa rosół z makaronem i natką pietruszki, pieczone mięso z uda kurczaka, ziemniaczki puree, mizeria z ogórków i jogurtu naturalnego

Podwieczorek: jaglany pudding z musem malinowo-bananowym

 

Środa

Śniadanie: pasta jajeczna, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, ogórek świeży, pomidor

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa buraczkowa z ziemniakami i natką pietruszki, ryż z jogurtem i truskawkami

Podwieczorek: mini pizza z serem mozzarella i szynką

 

Czwartek

Śniadanie: zupa mleczna z literkowym makaronem, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, ogórek świeży, pomidor świeży

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa dyniowa z ziemniakami, knedliki z mięsem polane sosem pomidorowym,surówka z buraczków

Podwieczorek: naleśniki z domowymi powidłami śliwkowymi

 

Piątek

Śniadanie: pasta z czerwonej fasoli, bułka grahamka z masłem, ser żółty, pomidor ze szczypiorkiem, rzodkiewka

II śniadanie:  owoc lub warzywo

Obiad: zupa wiejska z ziemniakami i białą fasolą, pieczony kotlet rybny (łosoś, dorsz) ziemniaki puree, surówka z kapusty pekińskiej

Podwieczorek: gofry

 

Jadłospis wegetariański na dni 15-19.04.2024

Poniedziałek

Śniadanie: owsianka na mleku, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ogórek świeży, pomidor

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa kapuśniak ze świeżej kapusty z ziemniaczkami i koperkiem, makaron penne z sosem śmietanowo-szpinakowi-serowym

Podwieczorek: warkocz maślany kompot owocowy

 

Wtorek

Śniadanie: kremowy twarożek, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ogórek świeży, pomidor

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa rosół z makaronem i natką pietruszki, pieczone talarki z cukinii, ziemniaczki puree, mizeria z ogórków i jogurtu naturalnego

Podwieczorek: jaglany pudding z musem malinowo-bananowym

 

Środa

Śniadanie: pasta jajeczna, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ogórek świeży, pomidor

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa buraczkowa z ziemniakami i natką pietruszki, ryż z jogurtem i truskawkami

Podwieczorek: mini pizza z serem mozzarella

 

Czwartek

Śniadanie: zupa mleczna z literkowym makaronem, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ogórek świeży, pomidor świeży

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa dyniowa z ziemniakami, knedliki z sosem pomidorowym, surówka z buraczków

Podwieczorek: naleśniki z domowymi powidłami śliwkowymi

 

Piątek

Śniadanie: pasta z czerwonej fasoli, bułka grahamka z masłem, ser żółty, pomidor ze szczypiorkiem, rzodkiewka

II śniadanie:  owoc lub warzywo

Obiad: zupa wiejska z ziemniakami i białą fasolą, pieczony kotlet rybny (łosoś, dorsz) ziemniaki puree, surówka z kapusty pekińskiej

Podwieczorek: gofry