Jadłospis na dni 17-21.11.2025
Poniedziałek:
Śniadanie: kremowy twarożek z rzodkiewką, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, pomidor świeży, ogórek świeży, papryka, sałata
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa kapuśniak ze świeżej kapusty z ziemniaczkami i koperkiem, potrawka z kurczakiem i zielonym groszkiem, ryż
Podwieczorek: chałka z dżemem niskosłodzonym
Wtorek:
Śniadanie: jajecznica, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, ogórek świeży, pomidor świeży, papryka, sałata
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa rosół z makaronem i natką pietruszki, pieczony kotlet mielony, ziemniaczki puree, mizeria z ogórków i jogurtu naturalnego
Podwieczorek: koktajl mleczno-owocowy, wafle ryżowe
Środa:
Śniadanie: parówka z szynki, bułka paryska z masłem, ser żółty, ogórek świeży, pomidor świeży, sałata
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa buraczkowa z ziemniakami i natką pietruszki, pierogi leniwe polane jogurtem naturalnym
Podwieczorek: mini pizza z szynką i mozzarellą
Czwartek:
Śniadanie: owsianka na mleku, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, ogórek świeży, papryka, sałata
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa krem z dyni z grzankami pszennymi, bitki schabowe w sosie pieczeniowym, kasza jęczmienna, ogórek kiszony
Podwieczorek: panna cotta z polewą malinowo-bananową
Piątek:
Śniadanie: pasta z kurczaka, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ser żółty, ogórek kiszony, papryka, sałata,
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, pieczony kotlet rybny (łosoś, dorsz), ziemniaczki puree, surówka z marchewki i jabłka
Podwieczorek: ciasto drożdżowe z kruszonką, kakao na mleku
Jadłospis wegetariański na dni 17-21.11.2025
Poniedziałek:
Śniadanie: kremowy twarożek z rzodkiewką, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, pomidor świeży, ogórek świeży, papryka, sałata
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa kapuśniak ze świeżej kapusty z ziemniaczkami i koperkiem, potrawka warzywna, ryż
Podwieczorek: chałka z dżemem niskosłodzonym
Wtorek:
Śniadanie: jajecznica, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ogórek świeży, pomidor świeży, papryka, sałata
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa rosół z makaronem i natką pietruszki, pieczony kotlet brokułowy, ziemniaczki puree, mizeria z ogórków i jogurtu naturalnego
Podwieczorek: koktajl mleczno-owocowy, wafle ryżowe
Środa:
Śniadanie: bułka paryska z masłem, ser żółty, ogórek świeży, pomidor świeży, sałata
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa buraczkowa z ziemniakami i natką pietruszki, pierogi leniwe polane jogurtem naturalnym
Podwieczorek: mini pizza z mozzarellą
Czwartek:
Śniadanie: owsianka na mleku, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ogórek świeży, papryka, sałata
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa krem z dyni z grzankami pszennymi, klopsiki warzywne w sosie, kasza jęczmienna, ogórek kiszony
Podwieczorek: panna cotta z polewą malinowo-bananową
Piątek:
Śniadanie: pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ser żółty, ogórek kiszony, papryka, sałata,
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, pieczony kotlet kalafiorowy, ziemniaczki puree, surówka z marchewki i jabłka
Podwieczorek: ciasto drożdżowe z kruszonką, kakao na mleku