Jadłospis na dni 10.03 – 14.03.2025
Poniedziałek
Śniadanie: twarożek twarożek, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, pomidor świeży, ogórek świeży, sałata, papryka
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa buraczkowa z ziemniaczkami i natką pietruszki, łazanki z kiszoną kapustą, cebulką, kiełbaską i boczkiem
Podwieczorek: muffiny jajeczne z brokułem, papryką i serem
Wtorek
Śniadanie: musli owocowe bez cukru z jogurtem naturalnym, pieczywo żytnie wieloziarnisty z masłem, wędlina, ogórek świeży, sałata
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa kalafiorowa z ziemniaczkami i koperkiem, gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, kluski śląskie, ogórek kiszony
Podwieczorek: placki na serkach waniliowych
Środa
Śniadanie: jajko sadzone, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ser żółty, rzodkiewka, papryka, sałata
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa gulaszowa z ziemniaczkami, ryż z pieczonymi jabłkami z jogurtem naturalnym
Podwieczorek: ogórek i marchewka w słupkach, pasta z zielonego groszku
Czwartek
Śniadanie: parówki z szynki, bułka paryska z masłem, ser żółty, ogórek świeży ze szczypiorkiem, pomidor świeży, sałata
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa krem z batatów z kleksem śmietanki, bitki schabowe w sosie pieczeniowym, kasza jęczmienna, surówka marchewki i jabłka
Podwieczorek: kasza manna na mleku z musem brzoskwiniowo- bananowym
Piątek
Śniadanie: pasta z kurczaka, pieczywo żytnie jasne, pieczywo żytnie razowe z masłem, ser żółty, ogórek kiszony, sałata, papryka
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa fasolowa z ziemniaczkami, paluszki rybne z fileta z dorsza, pieczone ziemniaczki, surówka ze świeżej kapusty
Podwieczorek: sakiewka z ciasta francuskiego z jabłkiem
Jadłospis wegetariański na dni 10.03 – 14.03.2025
Poniedziałek
Śniadanie: twarożek twarożek, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, pomidor świeży, ogórek świeży, sałata, papryka
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa buraczkowa z ziemniaczkami i natką pietruszki, łazanki z kiszoną kapustą i cebulką
Podwieczorek: muffiny jajeczne z brokułem, papryką i serem
Wtorek
Śniadanie: musli owocowe bez cukru z jogurtem naturalnym, pieczywo żytnie wieloziarnisty z masłem, ogórek świeży, sałata
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa kalafiorowa z ziemniaczkami i koperkiem, bezmięsne gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, kluski śląskie, ogórek kiszony
Podwieczorek: placki na serkach waniliowych
Środa
Śniadanie: jajko sadzone, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ser żółty, rzodkiewka, papryka, sałata
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa warzywna z ziemniaczkami, ryż z pieczonymi jabłkami z jogurtem naturalnym
Podwieczorek: ogórek i marchewka w słupkach, pasta z zielonego groszku
Czwartek
Śniadanie: bułka paryska z masłem, ser żółty, ogórek świeży ze szczypiorkiem, pomidor świeży, sałata
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa krem z batatów z kleksem śmietanki, pulpeciki soczewicowe w sosie pieczeniowym, kasza jęczmienna, surówka marchewki i jabłka
Podwieczorek: kasza manna na mleku z musem brzoskwiniowo- bananowym
Piątek
Śniadanie: pieczywo żytnie jasne, pieczywo żytnie razowe z masłem, ser żółty, ogórek kiszony, sałata, papryka
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa fasolowa z ziemniaczkami, paluszki z cukinii, pieczone ziemniaczki, surówka ze świeżej kapusty
Podwieczorek: sakiewka z ciasta francuskiego z jabłkiem