Jadłospis na dni 05.06- 09.06.2023
Poniedziałek
Śniadanie: kremowy twarożek ze szczypiorkiem, pieczywo mieszane z masłem, wędlina, ogórek ze szczypiorkiem
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa ogórkowa z ziemniaczkami, mięso z piersi kurczaka z warzywami w sosie śmietanowym, kolorowy makaron świderki
Podwieczorek: jogurt naturalny z nasionami chia i owocami
Wtorek
Śniadanie: parówka z szynki, bułka paryska z masłem, ser żółty, ogórek ze szczypiorkiem
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa z soczewicą i warzywami, gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaczki puree, surówka z marchewki i jabłka
Podwieczorek: kasza manna z musem brzoskwiniowo-bananowym
Środa
Śniadanie: bułka kajzerka z masłem, wędlina, ser żółty, ogórek świeży ze szczypiorkiem
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa buraczkowa z ziemniaczkami i natką pietruszki, ryż z jogurtem i truskawkami
Podwieczorek: ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką, serem i suszonymi pomidorami
Czwartek
Dzień wolny
Piątek
Śniadanie: pasta jajeczna, pieczywo żytnie i wieloziarniste z masłem, wędlina, ogórek świeży ze szczypiorkiem, rzodkiewka
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa rosół z makaronem i natką pietruszki, pieczony filet z dorsza, ziemniaczki puree, surówka z selera
Podwieczorek: ptysie z budyniem
Jadłospis wegetariański na dni 05.06 – 09.06.2023
Poniedziałek
Śniadanie: kremowy twarożek ze szczypiorkiem, pieczywo mieszane z masłem, ogórek ze szczypiorkiem
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa ogórkowa z ziemniaczkami, pulpeciki z czerwonej soczewicy w sosie śmietanowym, kolorowy makaron świderki
Podwieczorek: jogurt naturalny z nasionami chia i owocami
Wtorek
Śniadanie: bułka paryska z masłem, ser żółty, ogórek ze szczypiorkiem
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa z soczewicą i warzywami, bezmięsne gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaczki puree, surówka z marchewki i jabłka
Podwieczorek: kasza manna z musem brzoskwiniowo-bananowym
Środa
Śniadanie: bułka kajzerka z masłem, ser żółty, ogórek świeży ze szczypiorkiem
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa buraczkowa z ziemniaczkami i natką pietruszki, ryż z jogurtem i truskawkami
Podwieczorek: ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i suszonymi pomidorami
Czwartek
Dzień wolny
Piątek
Śniadanie: pasta jajeczna, pieczywo żytnie i wieloziarniste z masłem, ogórek świeży ze szczypiorkiem, rzodkiewka
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa rosół z makaronem i natką pietruszki, pieczony filet z dorsza, ziemniaczki puree, surówka z selera
Podwieczorek: ptysie z budyniem