Jadłospis na dni 05.06- 09.06.2023

Poniedziałek

Śniadanie: kremowy twarożek ze szczypiorkiem, pieczywo mieszane z masłem, wędlina, ogórek ze szczypiorkiem

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa ogórkowa z ziemniaczkami, mięso z piersi kurczaka z warzywami w sosie śmietanowym, kolorowy makaron świderki

Podwieczorek: jogurt naturalny z nasionami chia i owocami

 

Wtorek

Śniadanie: parówka z szynki, bułka paryska z masłem, ser żółty, ogórek ze szczypiorkiem

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa z soczewicą i warzywami, gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaczki puree, surówka z marchewki i jabłka

Podwieczorek: kasza manna z musem brzoskwiniowo-bananowym

 

Środa

Śniadanie: bułka kajzerka z masłem, wędlina, ser żółty, ogórek świeży ze szczypiorkiem

II śniadanie:  owoc lub warzywo

Obiad: zupa buraczkowa z ziemniaczkami i natką pietruszki, ryż z jogurtem i truskawkami

Podwieczorek: ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką, serem i suszonymi pomidorami

 

Czwartek

 

Dzień wolny

 

Piątek

Śniadanie: pasta jajeczna, pieczywo żytnie i wieloziarniste z masłem, wędlina, ogórek świeży ze szczypiorkiem, rzodkiewka

II śniadanie:  owoc lub warzywo

Obiad: zupa rosół z makaronem i natką pietruszki, pieczony filet z dorsza, ziemniaczki puree, surówka z selera

Podwieczorek: ptysie z budyniem

 

Jadłospis wegetariański na dni 05.06 – 09.06.2023

Poniedziałek

Śniadanie: kremowy twarożek ze szczypiorkiem, pieczywo mieszane z masłem, ogórek ze szczypiorkiem

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa ogórkowa z ziemniaczkami, pulpeciki z czerwonej soczewicy w sosie śmietanowym, kolorowy makaron świderki

Podwieczorek: jogurt naturalny z nasionami chia i owocami

 

Wtorek

Śniadanie: bułka paryska z masłem, ser żółty, ogórek ze szczypiorkiem

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa z soczewicą i warzywami, bezmięsne gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaczki puree, surówka z marchewki i jabłka

Podwieczorek: kasza manna z musem brzoskwiniowo-bananowym

 

Środa

Śniadanie: bułka kajzerka z masłem, ser żółty, ogórek świeży ze szczypiorkiem

II śniadanie:  owoc lub warzywo

Obiad: zupa buraczkowa z ziemniaczkami i natką pietruszki, ryż z jogurtem i truskawkami

Podwieczorek: ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i suszonymi pomidorami

 

Czwartek

 

Dzień wolny

 

Piątek

Śniadanie: pasta jajeczna, pieczywo żytnie i wieloziarniste z masłem, ogórek świeży ze szczypiorkiem, rzodkiewka

II śniadanie:  owoc lub warzywo

Obiad: zupa rosół z makaronem i natką pietruszki, pieczony filet z dorsza, ziemniaczki puree, surówka z selera

Podwieczorek: ptysie z budyniem