Jadłospis na dni 25-29.03.2024

 

Poniedziałek

Śniadanie: twarożek z jogurtem, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, ogórek świeży, pomidor

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa koperkowa z ziemniaczkami, natką pietruszki i zielonym groszkiem, sos pomidorowy do spaghetti z wieprzowiną i warzywami, makaron spaghetti pszenny

Podwieczorek: koktajl mleczno-owocowy, wafle ryżowe

 

Wtorek

Śniadanie: parówki z szynki, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ser żółty, ogórek świeży, pomidor świeży

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa pomidorowa z makaronem,  kotlet pożarski, ziemniaczki puree, surówka z czerwonej kapusty z porem

Podwieczorek: serniczek na zimno z galaretką

 

Środa

Śniadanie: pasta jajeczna, bułka grahamka z masłem, wędlina, ogórek świeży, pomidor świeży

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa żurek z ziemniaczkami, makaron z jogurtem naturalnym i truskawkami

Podwieczorek: placuszki marchewkowe

 

Czwartek

Śniadanie: zupa mleczna z literkowym makaronem, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, ogórek świeży, pomidor

II śniadanie:  owoc lub warzywo

Obiad: zupa z czerwonej soczewicy, gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaki puree, ogórek kiszony

Podwieczorek: chałka bananowo-cynamonowa z masłem

 

 Piątek

Śniadanie: kremowa pasta z tuńczyka, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ser żółty, ogórek świeży, pomidor

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa grochowa z ziemniaczkami, pieczony kotlet rybny (łosoś, dorsz) ziemniaczki puree, surówka z kapusty pekińskiej

Podwieczorek: pieczone oponki serowe, ciepłe mleko

 

Jadłospis wegetariański na dni 25-29.03.2024

 

Poniedziałek

Śniadanie: twarożek z jogurtem, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ogórek świeży, pomidor

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa koperkowa z ziemniaczkami, natką pietruszki i zielonym groszkiem, sos pomidorowy do spaghetti z warzywami, makaron spaghetti pszenny

Podwieczorek: koktajl mleczno-owocowy, wafle ryżowe

 

Wtorek

Śniadanie: pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ser żółty, ogórek świeży, pomidor świeży

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa pomidorowa z makaronem,  kotlet z białej fasoli, ziemniaczki puree, surówka z czerwonej kapusty z porem

Podwieczorek: serniczek na zimno z galaretką

 

Środa

Śniadanie: pasta jajeczna, bułka grahamka z masłem, ogórek świeży, pomidor świeży

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa żurek z ziemniaczkami, makaron z jogurtem naturalnym i truskawkami

Podwieczorek: placuszki marchewkowe

 

Czwartek

Śniadanie: zupa mleczna z literkowym makaronem, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ogórek świeży, pomidor

II śniadanie:  owoc lub warzywo

Obiad: zupa z czerwonej soczewicy, bezmięsne gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaki puree, ogórek kiszony

Podwieczorek: chałka bananowo-cynamonowa z masłem

 

 Piątek

Śniadanie: kremowa pasta z tuńczyka, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ser żółty, ogórek świeży, pomidor

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa grochowa z ziemniaczkami, pieczony kotlet rybny (łosoś, dorsz) ziemniaczki puree, surówka z kapusty pekińskiej

Podwieczorek: pieczone oponki serowe, ciepłe mleko