Jadłospis na dni 04-08.11.2024

Poniedziałek

Śniadanie: kremowy twarożek, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, pomidor świeży, ogórek świeży

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa kapuśniaczek z kiszonej kapusty z ziemniaczkami i koperkiem, leczo warzywne z kiełbaską i ryżem

Podwieczorek: pieczywo żytnie jasne z masłem, wędlina, ser żółty, rzodkiewka

 

Wtorek

Śniadanie: granola owocowa z jogurtem naturalnym, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, ser żółty, ogórek świeży, pomidor świeży

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa szpinakowa z ziemniaczkami, gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaczki puree, ogórek kiszony

Podwieczorek: serniczek na zimno z galaretką

 

Środa

Śniadanie: pasta jajeczna, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, ogórek świeży, pomidor świeży

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa żurek z ziemniaczkami i białą kiełbaska, naleśniki z twarożkiem polane jogurtem naturalnym

Podwieczorek: ciasteczko owsiane z marchewką

 

Czwartek

Śniadanie: sałatka jarzynowa, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, ogórek świeży, pomidor świeży

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa z białych warzyw, filet z piersi kurczaka w sosie curry, kopytka ziemniaczana, zielony groszek gotowany na parze

Podwieczorek: wafle ryżowe, pitny jogurt truskawkowy

 

Piątek

Śniadanie: smalec z fasoli, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, ser żółty, pomidor świeży, ogórek świeży

II śniadanie:  owoc lub warzywo

Obiad: zupa krupnik jęczmienny z ziemniakami, pieczony kotlet rybny (łosoś, dorsz), ziemniaki puree, surówka z marchewki i jabłka

Podwieczorek: ciasto z jabłkami, kompot owocowy

 

Jadłospis wegetariański na dni 04-08.11.2024

Poniedziałek

Śniadanie: kremowy twarożek, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, pomidor świeży, ogórek świeży

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa kapuśniaczek z kiszonej kapusty z ziemniaczkami i koperkiem, leczo warzywne z ryżem

Podwieczorek: pieczywo żytnie jasne z masłem, ser żółty, rzodkiewka

 

Wtorek

Śniadanie: granola owocowa z jogurtem naturalnym, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ser żółty, ogórek świeży, pomidor świeży

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa szpinakowa z ziemniaczkami, gołąbki bezmięsne w sosie pomidorowym, ziemniaczki puree, ogórek kiszony

Podwieczorek: serniczek na zimno z galaretką

 

Środa

Śniadanie: pasta jajeczna, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ogórek świeży, pomidor świeży

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa żurek z ziemniaczkami, naleśniki z twarożkiem polane jogurtem naturalnym

Podwieczorek: ciasteczko owsiane z marchewką

 

Czwartek

Śniadanie: sałatka jarzynowa, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ogórek świeży, pomidor świeży

II śniadanie: owoc lub warzywo

Obiad: zupa z białych warzyw, pulpeciki z białej fasoli w sosie curry, kopytka ziemniaczana, zielony groszek gotowany na parze

Podwieczorek: wafle ryżowe, pitny jogurt truskawkowy

 

 

Piątek

Śniadanie: smalec z fasoli, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ser żółty, pomidor świeży, ogórek świeży

II śniadanie:  owoc lub warzywo

Obiad: zupa krupnik jęczmienny z ziemniakami, pieczony kotlet rybny (łosoś, dorsz), ziemniaki puree, surówka z marchewki i jabłka

Podwieczorek: ciasto z jabłkami, kompot owocowy