Jadłospis na dni 04-08.11.2024
Poniedziałek
Śniadanie: kremowy twarożek, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, pomidor świeży, ogórek świeży
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa kapuśniaczek z kiszonej kapusty z ziemniaczkami i koperkiem, leczo warzywne z kiełbaską i ryżem
Podwieczorek: pieczywo żytnie jasne z masłem, wędlina, ser żółty, rzodkiewka
Wtorek
Śniadanie: granola owocowa z jogurtem naturalnym, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, ser żółty, ogórek świeży, pomidor świeży
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa szpinakowa z ziemniaczkami, gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaczki puree, ogórek kiszony
Podwieczorek: serniczek na zimno z galaretką
Środa
Śniadanie: pasta jajeczna, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, ogórek świeży, pomidor świeży
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa żurek z ziemniaczkami i białą kiełbaska, naleśniki z twarożkiem polane jogurtem naturalnym
Podwieczorek: ciasteczko owsiane z marchewką
Czwartek
Śniadanie: sałatka jarzynowa, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, ogórek świeży, pomidor świeży
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa z białych warzyw, filet z piersi kurczaka w sosie curry, kopytka ziemniaczana, zielony groszek gotowany na parze
Podwieczorek: wafle ryżowe, pitny jogurt truskawkowy
Piątek
Śniadanie: smalec z fasoli, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, wędlina, ser żółty, pomidor świeży, ogórek świeży
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa krupnik jęczmienny z ziemniakami, pieczony kotlet rybny (łosoś, dorsz), ziemniaki puree, surówka z marchewki i jabłka
Podwieczorek: ciasto z jabłkami, kompot owocowy
Jadłospis wegetariański na dni 04-08.11.2024
Poniedziałek
Śniadanie: kremowy twarożek, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, pomidor świeży, ogórek świeży
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa kapuśniaczek z kiszonej kapusty z ziemniaczkami i koperkiem, leczo warzywne z ryżem
Podwieczorek: pieczywo żytnie jasne z masłem, ser żółty, rzodkiewka
Wtorek
Śniadanie: granola owocowa z jogurtem naturalnym, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ser żółty, ogórek świeży, pomidor świeży
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa szpinakowa z ziemniaczkami, gołąbki bezmięsne w sosie pomidorowym, ziemniaczki puree, ogórek kiszony
Podwieczorek: serniczek na zimno z galaretką
Środa
Śniadanie: pasta jajeczna, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ogórek świeży, pomidor świeży
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa żurek z ziemniaczkami, naleśniki z twarożkiem polane jogurtem naturalnym
Podwieczorek: ciasteczko owsiane z marchewką
Czwartek
Śniadanie: sałatka jarzynowa, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ogórek świeży, pomidor świeży
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa z białych warzyw, pulpeciki z białej fasoli w sosie curry, kopytka ziemniaczana, zielony groszek gotowany na parze
Podwieczorek: wafle ryżowe, pitny jogurt truskawkowy
Piątek
Śniadanie: smalec z fasoli, pieczywo żytnie jasne i razowe z masłem, ser żółty, pomidor świeży, ogórek świeży
II śniadanie: owoc lub warzywo
Obiad: zupa krupnik jęczmienny z ziemniakami, pieczony kotlet rybny (łosoś, dorsz), ziemniaki puree, surówka z marchewki i jabłka
Podwieczorek: ciasto z jabłkami, kompot owocowy